استاندارد های تهویه استخر
سیستم های تهویه مطبوع در استخر ها
با یکی دیگر از مقالات گنجینه تاسیسات در خدمت شما هستیم. در این مقاله قصد داریم به موضوعاتی از جمله الگوی توزیع هوا و نکات مربوط به جانمایی دریچه ها داخل استخر و به طور کلی نکات تهویه مطبوع استخر بپردازیم.
اهمیت تهویه مطبوع استخر
همانطور که می دانید، تهویه مطبوع استخر به دلیل رطوبت بالا و وجود کلر زیاد در محیط استخر با سایر بخش های ساختمان متفاوت است. ما در استخر ها علاوه بر بحث سلامتی افراد، به جلوگیری از خوردگی و خرابی تجهیزات و سازه ای که در استخر ممکن است به کار گرفته باشد نیز اهمیت می دهیم و نیاز به یک جریان هوای یکنواخت در تمام سطوح استخر داریم.
تهویه هوا در استخر های با دیواره شیشه ای
طبق تصویر فوق ، توزیع هوا از کناره های استخر انجام می شود و از سطح کاسه استخر یا جکوزی، اگزاست هوا را به سمت بیرون داریم. در استخر هایی که در دیواره های خارجی آن از پنجره های قدی استفاده شده است یا نمای کاملا شیشه ای دارند، الگوی توزیع هوا به دلیل کندانسی که روی شیشه ها ممکن است اتفاق بیفتد، کاملا دارای حائز اهمیت است.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، هوای گرم توسط کانال مشخص شده روی سطوح شیشه ای ارسال شده و از کندانس روی شیشه جلوگیری می شود. همینطور الگوی جریان هوای متناسبی که روی سطح استخر برقرار می شود، باعث می شود تا کلرامین کمتری روی سطح استخر کمتر انتشار پیدا کند که این امر برای سلامتی افراد کاملا مفید است.
تهویه هوا در استخر های دارای سازه فلزی
یکی از بخش های مهم در بحث توزیع هوا در استخر هایی که از اسکلت های فلزی استفاده می کنند این است که حتما برای این قسمت نیز هوای گرم ارسال کنیم تا از ایجاد کندانس روی سطوح فلزی جلوگیری شود. به عنوان مثال پروژه هایی وجود داشته که در آن به دلیل وجود رطوبت و کلر روی سطوح فلری، به مرور زمان خوردگی به وجود آمده و در نهایت سازه تخریب شده است.
همانطور که در نقشه موجود در تصویر زیر مشاهده می کنید، به وسیله دریچه های خطی هوای تازه را به استخر از کناره ها توزیع کرده و از سطح کاسه استخر، هوا را به سمت بیرون ارسال کرده ایم.
تهویه نامناسب استخر
در تصویر زیر ، به دلیل عدم تهویه مناسب پشت سقف کاذب، این سازه به مرور زمان توسط رطوبت و کلری که در محیط وجود داشته خورده شده و سقف کاملا ریخته است.
فشار هوای استخر نسبت به سایر فضا های مجاور
نکته مهم دیگری که در بحث طراحی استخر باید توجه کنیم این است که فضای استخر نسبت به فضا های مجاور، به صورت فشار منفی طراحی شود. این فشار منفی با اگزاست هوا نسبت به هوای ورودی به استخر انجام می شود. که اغلب حدود 10 درصد اگزاست بیشتری نسبت به هوای ورودی داریم تا بتوانیم فشار منفی را در فضای استخر ایجاد کنیم. این امر باعث می شود تا بوی کلر به فضا های مجاور انتشار پیدا نکند.
حداقل مقدار تعویض هوا در محیط استخر می تواند بین 4 تا 6 نرخ تغییر هوا یا air change per Hour باشد. این مقدار در محیطی که تماشاگران وجود دارد بین 6 تا 8 و در استخر های درمانی 4 تا 6 است. البته محاسبات مقدار هوای رفت و هوای تخلیه در استخر ها، جانمای دریچه ها و کانال کشی و محاسبات فن استخر و نکات تهویه استخر را در دوره طراحی و نظارت استخر و سونا به صورت کامل بررسی خواهیم کرد.
امیدواریم از این آموزش لذت برده و برایتان مفید واقع شده باشد. در پایان چنانچه سوالی در رابطه با استفاده از کانال های پارچه ای در استخر ها و مقایسه هزینه آن نسبت به کانال های فلزی دارید از قسمت نظرات با کارشناسان ما مطرح کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید