ایستگاه تقلیل فشار
بررسی اجزا ایستگاه تقلیل فشار و انواع آن
در این مقاله از ایده پاژ قصد داریم، در رابطه با یکی از اجزای مهم در توزیع بخار در موتورخانه بپردازیم. این تجهیز ایستگاه تقلیل فشار بخار می باشد .
دلایل استفاده از ایستگاه تقلیل فشار
بخار با فشار بالا در دیگ ایجاد می شود و سپس این فشار را برای مصرف کننده به فشار های پایین تر تبدیل می کنیم. این عمل به چتد دلیل انجام میشود:
- اول اینکه تولید بخار با فشار پایین در دیگ باعث کاهش بازده و نیز افزایش ورود آب به سیستم را دارد.
- یک دلیل عمده دیگر این است که بخار فشار بالا منجر به کاهش قطر لوله ها و کاهش اتلاف حرارتی از لوله ها و در نتیجه صرفه جویی در هزینه و انرژی میشود.
- در فشار های پایین تر میزان انرژی نهان بخار بیشتر از فشارهای بالاتر می باشد و امکان انتقال حرارت بیشتر در مصرف کننده ها در فشار پایین تر میسر میشود.
در تامین بخار برای مصرف کننده های صنعتی، بیمارستانی، کلین روم ها و اکثر صنایع مختلف باید این تجهیز به درستی محاسبه، انتخاب و جانمایی بشود.
اجزا ایستگاه تقلیل فشار
حالا که دلیل استفاده از ایستگاه تقلیل فشار در سیستم توزیع بخار را متوجه شدیم، به بررسی اجزا سیستم تقلیل فشار خواهیم پرداخت و اینکه چه نکات اجرایی را در این زمینه مورد توجه قرار بدهیم تا بهتر بتوانیم ایستگاه تقلیل فشار را در سیستم اجرای بخار داشته باشیم.
اجزای شیر فشار شکن شامل:
- جدا کننده ذرات آب است
- ست تله بخار برای جدا کردن ذرات و کندانس
- شیر کشویی قبل و بعد از شیر فشار شکن
- صافی قبل از شیر فشار شکن
- کلید فشار قبل و بعد از فشار شکن به منظور خواندن فشارها
- تبدیل غیر هم مرکز که سمت صاف آن به سمت پایین باشد
- خود شیر فشار شکن که از نوع پایلوت دار بوده
- شیر اطمینان که باید حتما بعد از شیر فشار شکن در سیستم تقلیل فشار بخار نصب شود.
انواع سیستم فشار شکن
به طور کلی دو نوع ایستگاه تقلیل فشار بخار وجود دارد.
- ایستگاه تقلیل فشار موازی یا تک مرحله ای
- ایستگاه تقلیل فشار سری یا دو مرحله ای
ایستگاه تقلیل فشار تک مرجله ای یا موازی
در ایستگاه تقلیل فشار تک مرحله ای به این صورت می باشد که دبی عبوری بخار بالا است و سعی میشود که این دبی را نصف کرده و از هر کدام از شیرهای فشارشکن نصف دبی را عبور دهیم.
ایستگاه تقلیل فشار دو مرحله ای یا سری
در ایستگاه تقلیل فشار سری یا دو مرحله ای ما فشار کلی را در دو مرحله می شکنیم. در مرحله اول به یک نسبت و در مرحله دوم به یک نسبت دیگر
مزایا استفاده از ایستگاه تقلیل فشار سری
دلیل استفاده از ایستگاه تقلیل فشار سری این است که توصیه می شود، همیشه نسبت تقلیل در فشار بخار به اندازه 1 به 10 باشد. برای بیشتر از آن، از دو ایستگاه در کنار هم به صورت سری استفاده می کنیم. کاربرد عمدهای که در صنایع مختلف برای ایستگاه تغییر سری استفاده از فشار بخار میانی می باشد به این صورت که در مصرف ها ممکن است دو نوع فشار مختلف نیاز داشته باشیم، (فشار میانی و فشار پایین) که ما در یک مرحله فشار میانی را در یک ایستگاه تولید می کنیم و در مرحله بعدی در ایستگاه بعدی فشار نهایی را ایجاد می کنیم.
نکات اجرایی ایستگاه تقلیل فشار
- اولین نکته در اجرای ایستگاه تقلیل فشار بخار، اجرای صافی قبل از شیرهای فشارشکن است. که یک الزام می باشد و در نشریه 128.6.2 نیز آورده شده است.همانطور که در تصویر مشاهده میشود، هیچگونه صافی قبل از شیرهای فشار شکن اجرا نمی شود.
- همچنین در اجرای صافی باید دقت شود سبد به سمت افقی یا بیرون باشد و به سمت پایین قرار نگیرد تا از تجمع کندانس به داخل آن جلوگیری شود و در نتیجه ایجاد ضربه قوش را قبل از شیر فشار شکن نداشته باشیم.(در تصویر شکل صحیح اجرای صافی قابل مشاهده است.)
- نکته بعدی در اجرای شیرهای فشار شکن از نوع پایلوت دارد است. همیشه مطابق نشریه 128.6.2 یک فاصله افقی به اندازه ۱۰ برابر قطر لوله باید بعد از شیرهای فشارشکن پایلوت دار رعایت شود.
در صورتی که سوالی در ارتباط با ایستگاه تقلیل فشار و سیستم توزیع بخار داشتید، در بخش نظرات با کارشناسان ما در میان بگذرید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید