سیستم های تهویه مطبوع به چه شکل عمل می کنند؟
سیستم های تهویه مطبوع به چه شکل عمل می کنند ؟
تهویه مطبوع یکی از مهم ترین مسائلی است که در هر محیط سر بسته ای باید اعمال شود برای انجام این کار نیاز به سیستم های تهویه مطبوع مناسب می باشد که باید در محیط تعبیه شود.
منظور از تهویه مطبوع این است که هوای مطلوب هر محیط را بتوان با سیستم های تهویه مطبوع بر آن محیط حاکم کرد تهویه مطبوع شامل تصفیه هوا ، گرمایش ، سرمایش ، رطوبت زدایی و رطوب زنی می باشد.
آیا می دانید سیستم های تهویه مطبوع به چند دسته تقسیم می شوند ؟
اگر بخواهیم یک تعریف از سیستم های تهویه مطبوع داشته باشیم به این عبارت می رسیم که عملکرد آن ها به این صورت است که سرما و گرما را به محلی که مورد نظر ما می باشد تزریق می نمایند.
سیستم تهویه مطبوع
بر اساس تعاریف بالا سیستم های تهویه مطبوع به چهار دسته تقسیم می شوند که به تعریف هر یک می پردازیم.
1.سیستم تهویه مطبوع تمام هوا : این سیستم را می توان کامل ترین سیستم های تهویه مطبوع دانست اما یک ایراد بزرگ را که می توان به این سیستم ها وارد کرد و آن هم حجم زیاد و بیش از اندازه کانال های انتقال هوا است.
این نوع سیستم تهویه هوا به این صورت عمل می کند که در موتور خانه دستگاه های تهیه آب گرم و آب سرد فعالیت می کنند و از یک دستگاه به نام هواساز مرکزی برای انتقال هوای گرم و یا سرد استفاده می شود.
این دستگاه در محلی به دور از موتورخانه نصب می شود اغلب ساختمان هایی که از این نوع تهویه استفاده می کنند آن را در اتاقکی که نزدیک به فضای تهویه شونده است قرار می دهند.
2.سیستم مطبوع هوا-آب : در این نوع سیستم ها آب گرم و یا آب سرد درون سیستم تهویه که هواساز نام دارد به داخل فضای اتاق فرستاده می شود و در ازای آن نیز هوای تازه در محیط اتاق قرار دارد.
3.سیستم هوا شوی : مهم ترین مزیت این نوع سیستم را می توان تصفیه هوا توسط آب دانست که باعث می شود فضای محیط سرد شود.
4.سیستم مطبوع تمام آب : ایرادی که این سیستم تهویه هوا دارد در این است که نمی تواند میزان رطوبت موجود در هوا را تغییر دهد اما در عوض به دلیل اینکه هزینه کم و تجهیزات کمی را دارد استقبال بیشتری از آن برای خرید شده است.
اجزا سیستم های تهویه مطبوع از چه تشکیل شده اند ؟
سیستم های تهویه مطبوع از دستگاه های رطوبت گیر ، پمپ ها ، مخزن انبساط ، منابع حرارت ، منابع برودت و.. تشکیل شده اند.
در خصوص مزایا و معایب سیستم های تهویه مطبوع چه می دانید؟
هر وسیله ای جدا از اینکه دارای مزایایی می باشد معایب خاص خود را نیز دارد پس سیستم های تهویه مطبوع نیز دارای مزایا و معایبی در کنار هم هستند.
باعث حفظ سلامتی انسان ها می شوند به این صورت که در گرما مشکلاتی از قبیل گرما زدگی ممکن است باعث صدمه زدن به وضعیت جسمی هر شخص شود پس اگر سیستم تهویه مطبوع داشته باشیم به راحتی می توانیم از بروز بیماری جلوگیری نماییم.
باعث می شود تا در سراسر دنیا از هدر رفت انرژی جلوگیری شود و بهنیه سازی انرژی داشتیم ، به نوعی مزیت اقتصادی دارد چرا که شما همواره هوای مطبوعی در فضای اتاق خود خواهید داشت
سیستم های تهویه مطبوع این شرایط را برای انسان ها فراهم می کنند که در هر محیطی اعم از مسکونی ، اداری ، تجاری و.. هوای مطلوب همواره بر فضای اتاق حاکم باشد علاوه بر این در محیط های درمانی ضد عفونی کننده به حساب می آیند.
باعث می شود تا رطوبت محیط کنترل شود.
کنترل کننده دمای محیط است و باعث می شود هوای یکنواخت در محیط حاکم باشد.
از معایب سیستم های تهویه می توان به فضاگیر بودن آن اشاره کرد چرا که باعث می شود تا قسمتی از فضای ساختمان اشغال شود.
تنظیم هوای مطلوب و مطبوع در سیستم های بزرگ بسیار مشکل است .
برخی از سیستم های تهویه مطبوع هزینه گرانی را دارند و به همین دلیل بسیاری از اقشار جامعه توانایی خرید آن را ندارند.
نیاز به طراحی تخصصی و نصب توسط متخصص این امر را دارند و شما نمی توانید به تنهایی و بدون کمک متخصصین این امر اقدام به نصب آن نمایید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید