چیلر جذبی: ضرورت غلظت سنجی لیتیوم بروماید
چیلر جذبی سینگل افکت: ضرورت غلظت سنجی لیتیوم بروماید
یکی از انواع چیلر، چیلر جذبی از نوع سینگل افکت می باشد که در ادامه به بررسی غلظت سنجی در آن می پردازیم.
لیتیوم بروماید مانند نمک طعام یک نمک خشک است و با آب مقطر محلول شده و به محلول آبی تبدیل می گردد. یک محلول لیتیوم بروماید 55درصد را در نظر بگیرید، به ازای 100 گرم آن 55 گرم نمک خشک و ۴۵ گرم آن آب مقطر است.
هرچه آب مقطر کنار نمک خشک، بیشتر شود، غلظت لیتیوم بروماید کم تر میشود و بلعکس هرچقدر مقدار آبی که در کنار لیتیوم بروماید کمتر شود نهایتاً غلیظ شدن لیتیوم بروماید را به دنبال دارد. به همین دلیل است که این دو سیال یعنی لیتیوم بروماید با آب مقطر دستگاه به شدت با هم در ارتباط هستند.
یعنی در این سیکل بسته داخل دستگاه یک بخش آب مقطر وجود دارد که در داخل خود لیتیوم بروماید است و آن را تشکیل می دهد. آب مقطر می تواند حجم خود را انباشته کرده و مقداری از آب لیتیوم بروماید را نیز به سمت خود بکشد در نتیحه لیتیوم غلیظ می شود.
ممکن است که همان آب همزاد لیتیوم بروماید در کنار آن باشد و بخشی از سمت آب مقطر را به سمت خود بکشد و غلظت لیتیوم بروماید کم شود.
نحوه کارکرد چیلر جذبی
بصورت خلاصه:
- به اقتضای تلفیق آب رفریجرانت به لیتیوم بروماید، لیتیوم بروماید رفیق تر میشود.
- به اقتضای آبگیری از لیتیوم بروماید، لیتیوم بروماید غلیظ تر میشود.
در خروجی پمپ رفریجرانت نهایتا 1 تا 2 درصد میتوان غلظت وجود داشته باشد.
در قسمت خروجی پمپ سلوشن تقریبا 52 تا 57 درصد غلظت وجود دارد.
هر چقدر آب لیتیوم بروماید گرفته شود و به سمت آب مقطر برود، غلیظ تر می شود و هر چقدر آب از رفریجرانت اضافه شود و وارد لیتیوم بروماید شود، رقیق تر میشود. درصورتی که غلظت زیر 53 درصد باشد، راندامان دستگاه پایین می آید و این بدان معناست که اگر لیتیوم رقیق باشد (اگر به جای اینکه ۵۵ باشد ۵۰ درصد باشد) کمتر دوش میشود ( بیش از اندازه آبدار است) لذا جذب بخارات کمتر صورت میگیرد.
هرچقدر لیتیومی که در آن وارد می شود غلیظ تر باشد بخارات را بیشتر جذب می کند اما نمی توان این قسمت را بیش از حد غلیظ کرد. اگر بیش از حد غلیظ شود لیتیوم وارد کریستالی میشود. اگر لیتیوم غلیظ وارد مبدل شود شروع به کریستال سازی کرده و دستگاه با مشکل روبرو خواهد شد لذا هر از چند گاهی نیاز است غلظت مواد و دستگاه بررسی شود. برای مشاهده مقالات موتورخانه در این قسمت کلیک کنید .
در ادامه در صورتی که هرگونه سوالی در ارتباط با انواع چیلرهای جذبی دارید از قسمت نظرات با ما در میان بگذارید .
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید