تهویه مطبوع بیمارستان
در این مقاله از گنجینه تاسیسات شرایط مورد نیاز برای تهویه فضا های مختلف بیمارستان را بررسی خواهیم کرد. تهویه مطبوع بیمارستان علاوه بر تأمین شرایط آسایش، جهت جلوگیری از انتقال آلودگی و عفونت بین فضاهای مختلف بیمارستان به کار می رود. این کنترل آلودگی عموما از طریق فیلتر ها، نرخ تعویض هوا یا مقدار air change در هر فضا و فشار نسبی بین فضاهای مختلف انجام خواهد شد.
تهویه بخش های مختلف بیمارستان
فضاهای مختلفی در بیمارستان وجود دارد مانند بخش بستری، بخش ICU و CCU، اتاق عمل، استریل مرکزی و سایر فضا ها. هرکدام از این فضا ها شرایط طراحی کاملا متفاوتی دارند. جهت مطالعه تهویه مطبوع اتاق عمل پیشنهاد میکنیم مقاله تهویه مطبوع اتاق عمل را مطالعه کنید. در این ویدئو آموزشی تهویه مطبوع بیمارستان ، پارامتر های کنترلی (مانند دمای خشک، رطوبت نسبی، فشار نسبی، نرخ تعویض هوا، بازگردانی هوا در داخل اتاق، درصد فیلتراسیون با روش D.S، بار روشنایی و…) برای تهویه مطبوع هر فضای مخصوص مانند NICU یا بخش مراقبت ویژه نوزادان، اتاق LDR، اتاق زایمان و سایر بخش های مهم را بررسی خواهیم کرد.
کنترل آلودگی در بیمارستان
در انتها نیز به این موضوع خواهیم پرداخت که پارامتر های کنترلی که بررسی خواهیم کرد، چه تفاوتی در نحوه کنترل آلودگی ایجاد می کنند. به عنوان مثال در بحث فیلتر ها اگر فیلتری با MERV 17 داشته باشیم، ذرات تا 0.3 میکرون را با بازدهی 99 درصد از بین خواهد برد. اما اگر همان فیلتر را با MERV 15 داشته باشیم، بازدهی فیلتر به 85 تا 95 درصد خواهد رسید. هرچقدر مقدار MERV افزایش داشته باشد، بازدهی فیلتر نیز به طبع بیشتر خواهد شد.
میزان نرخ تعویض هوا یا Air Change در بیمارستان
اگر فضایی داشته باشیم که هوای آن را با نرخ 20 بخواهیم تغییر دهیم، ظرف مدت 14 دقیقه 99 درصد هوای آن فضا برای ما کاملا تصفیه و تمیز خواهد شد. اگر این مدت زمان 21 دقیقه باشد، این مقدار به 99.9 درصد هوا تصفیه می شود.
جمع بندی
امیدوارم این مقاله آموزشی تهویه مطبوع بیمارستان برای شما مفید واقع شده باشد. در دوره طراحی تاسیسات بیمارستان به صورت جامع و پروژه محور تمامی فضاهای مختلف بیمارستان را بررسی خواهیم کرد و با محاسبات فشار مثبت و منفی و بالانس فضاها به انتخاب سیستم مورد نیاز سیستم تهویه بیمارستان خواهیم پرداخت.
چنانچه هر گونه ابهامی در خصوص محاسبات تهویه بیمارستان و تهویه بیمارستان داشتید در بخش نظرات با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید