نکات اجرایی آب بندی استخر
راه ها و روش های مختلفی برای آب بندی یا عایق بندی استخر وجود دارد، اما نمی توان برای هر استخری از یک روش استفاده کرد و یک تصمیم کلی گرفت. برای هر استخری بسته به شرایط تصمیمات مختلفی خواهیم گرفت. در این مقاله از گنجینه تاسیسات قصد داریم تا برخی از مهم ترین نکات مربوط به آب بندی استخر ها را برای شما شرح دهیم.
مراحل آب بندی استخر
در استخر مشاهده شده در ویدئو، مراحل آب بندی به صورت زیر است:
- ابتدا در سازه استخر از ژل میکروسلیس استفاده کرده ایم.
- در مرحله بعد یعنی زبره کشی با چسب B70 و الیاف PP استفاده شده است.
- در قدم بعدی با استفاده از چسب SA12، آن را نرمه کشی کرده ایم
- در مرحله آخر از عایق دو جزئی به عنوان ملات آب بندی استخر استفاده شده است.
عایق دو جزئی چیست؟
همانطور که از نام آن پیداست، این نوع عایق ها از دو جزء تشکیل شده اند. یک جزء مایع و یک جزء پودری. جزء مایع آن در واقع زیر مجموعه ای از خانواده رزین آکریلیک است و جزء پودری آن تشکیل شده از سیلیس، میکروسیلیس و ترکیباتی مشابه با سیمان است.
با ترکیب این دو جزء، عایق دو جزئی به دست می آید که برای آب بندی استخر بسیار مناسب بوده و ویژگی های زیر را داراست:
ویژگی های عایق دو جزیی در آب بندی استخر
- غیر قابل اشتعال
- ضد جلبک و خزه
- مقاوم در برابر یخ زدگی
- چسبندگی بالا
- غیر سمی
- مقاوم در برابر اسید و قلیا
- مقاوم در برابر کلر
یکی دیگر از ویژگی های خوب عایق های دو جزئی این است که علاوه بر اینکه در برابر فشار هیدرواستاتیکی که از آب داخل استخر ناشی می شود (فشار مثبت) مقاوم است، در برابر فشار های منفی مانند رطوبتی که از پشت سازه قرار است وارد استخر شود نیز رفتار مناسبی را نشان می دهد.
نحوه ساخت عایق دو جزئی
ابتدا یک ظرف به ظرفیت حداقل 40 لیتر نیاز داریم. ما باید دو جزء را داخل این ظرف بریزیم، اما توجه داشته باشید که ابتدا باید جزء مایع را بریزیم. قبل از اینکه جزء پودری را به ظرف اضافه کنید، همزن را داخل مایع قرار داده و همزمان با چرخیدن و گشتن همزن، جزء پودری را اضافه کنید. حدود 2 الی 3 دقیقه آن ها را هم بزنید تا به یک مخلوط همگن تبدیل شوند.
مراحل اجرای عایق دو جزئی
پس از اینکه عایق دو جزئی به دست آمد، آن را روی سطح مورد نظر بزنید یا اصطلاحا بمالید. پس از اتمام، یک لایه مش فایبرگلاس روی عایق نصب کنید. سپس دوباره روی مش فایبرگلاس را با مخلوط عایق دو جزئی بپوشانید.
نکات قابل توجه در استفاده از عایق دو جزئی
در رابطه با ساخت و استفاده از عایق دو جزئی 2 نکته را باید دقت داشته باشید:
- اول اینکه مخلوط را بیش از 5 دقیقه هم نزنید زیرا خواص خود را از دست خواهد داد.
- نکته بعدی اینکه بعد از تمام شدن فرآیند مخلوط کردن و آماده شدن عایق در ظرف، آن را ظرف مدت حداکثر 20 دقیقه استفاده کنید زیرا بعد از این مدت دیگر خاصیت خود را از دست داده و مناسب کار شما نخواهد بود.
پودر بندکشی چیست؟
پودر های بندکشی در واقع موادی هستند که از آن ها برای پوشاندن درز و فاصله بین کاشی ها یا سرامیک ها استفاده می شود که در برابر نفوذ آب و رطوبت نیز مقاوت خوبی از خود نشان می دهند.
مزیت استفاده از پودر بندکشی در آب بندی استخر
استفاده از پودر های بندکشی مزایای خوبی به همراه دارد که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضد باکتری
- ضد قارچ
- با توجه به اینکه سطح خیلی صافی را ایجاد می کنند، امکان رشد باکتری ها و جلبک ها را به حداقل می رسانند.
- مقاوم در برابر سایش
- مقاوم در برابر اسید
خیلی ها از مواد آب بند کننده نیز در پودر بندکشی استفاده می کنند، اما خود پودر بندکشی به تنهایی جوابگوی نیاز های استخر شماست.
نحوه اجرای پودر بندکشی
پس از اینکه مواد را با هم مخلوط کردید، با استفاده از دست آن ها را روی سطح بکشید. سپس با استفاده از یک کاردک پلاستیکی، مواد اضافه را از سطح جمع کنید. حالا با استفاده از یک پارچه یا اسفنچ زبر مرطوب، روی سطح را تمیز کنید تا به یک سطح بندکشی شده زیبا برسید.
خوشبختانه انواع و اقسام مختلف پودر های بندکشی در رنگ های مختلف موجود است که می توانید آن ها را با کاشی یا سرامیک های استخر همرنگ یا ست کنید. همچنین رنگ ها نیز به صورت جداگانه قابل تهیه هستند و می توانید آن ها را با مواد پودر بندکشی مخلوط کنید تا رنگ مورد نظر را به دست آورید.
سخن پایانی
همانطور که مشاهده کردید، روش های گوناگونی برای آب بندی استخر وجود دارد که با توجه به شرایط و نوع ساخت استخر می توان آن ها را به کار برد. در مورد مواد آب بندی استخر نیز وضع به همین منوال است و نمی توان یک نوع ملات را به عنوان بهترین مواد برای آب بندی استخر مشخص کرد. اگر در مورد آب بندی استخر خود سؤالی دارید می توانید از قسمت نظرات سایت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید