طراحی استخر های خانگی
اصول اولیه طراحی استخر خانگی
اگر در حال مطالعه این مقاله باشید یعنی قصد طراحی استخر خانگی را دارید. اما باید این را بدانید که لازمه اجرا نمودن یک طرح هوشمندانه و مهندسی ساخت؛ تسلط به اصول و قوانین مربوطه است. از این رو قصد داریم تا در این مقاله از گنجینه تاسیسات به شرح اصول ساخت استخر خانگی و نکات آن بپردازیم. به منظور کسب اطلاعات تکمیلی با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
اهمیت استخرهای خانگی
شاید یکی از دلایلی که افراد بیش از سال های پیش به طراحی و ساخت این المان ها روی آورده اند این است که به علت وجود اپیدمی کرونا؛ استفاده از استخر های عمومی بسیار سخت شده است. شما می توانید با صرف کمی هزینه و بهره گیری از یک تیم حرفه ای عملیات را به شکل کاملاً اصولی با توجه به مکان مورد نظر پیاده سازی کنید. لازم به ذکر است که استخرهای خانگی در دو گروه مسقف و روباز طراحی و اجرا می شوند.
راهنما ساخت استخر خانگی
مصالح موردنیاز ساخت استخر خانگی
بدین منظور لازم است متریال اصلی و مصرفی را مشخص کنید. در این مرحله گزینه های نسبتا خوبی برای انتخاب دارید مثلا می توانید از انواع ترکیبات سرامیکی، سیمانی و یا قطعات پیش ساخته بهره بگیرید. اما به طور کلی مسئله تعیین کننده بودجه شماست. شما با توجه به هزینه ای که برای این پروژه کنار گذاشته اید می توانید از انواع متریال و مصالح استفاده کنید. در این مسیر از برآورد هزینه غافل نشوید. مسئله مهم دیگری که می بایست به آن توجه شود این است که علاوه بر هزینه های اجرا؛ شما باید مخارج نگهداری + تعمیر + هزینه آب و برق را نیز مد نظر قرار دهید.
محل قرارگیری استخر خانگی
در قدم بعدی باید با توجه به بودجه و متراژ محیط؛ ابعاد استخر تعیین گردد. اگر قرار است این المان به صورت روباز اجرا شود پیشنهاد می کنیم در نقطه ای نصب گردد که در طول روز نور خورشید به سطح آب مشرف باشد. با بهره گیری از این نکته کوچک شما می توانید هزینه های احتمالی را برای گرم کردن آب کمتر کنید. نکته کلیدی دیگری که در این بین وجود دارد این است که از احداث استخر در نزدیک درختان بزرگ و ریشه دار پرهیز کنید. علت این امر این است که به مرور زمان و با گسترده شدن ریشه ها؛ ممکن است اتصالات و لوله کشی های استخر آسیب ببینند. از طرفی به علت حضور درختان امکان تابش نور خورشید کم شده و همچنین احتمال ریزش برگ و صمغ درون آب زیاد خواهد بود.
نکات مهم در ساخت استخر خانگی
- سعی کنید طرح ابتدایی که از استخرتان در ذهن دارید را بر روی کاغذ پیاده کنید. قرار نیست یک طراحی جزئی و دقیق انجام دهید تنها کافیست نمایی کلی از آنچه که می خواهید را ترسیم کنید. با این کار می توانید تصورات ذهنی خود را به شکل ملموس تری برای پیمانکار عنوان نمایید.
- در حین طراحی استخر خانگی می بایست به تمامی نکات اعم از طرح کلی ( مربع، مستطیل و … )، تعداد پله های مورد نیاز، متراژ بخش های کم عمق و عمیق و … پرداخته شود.
- به علاوه می بایست پوشش گیاهی حاشیه این المان نیز به طور دقیق عنوان گردد.
- پیشنهاد ما این است که چنانچه در این مسیر نا آشنا هستید از یک دیزاینر داخلی کمک بگیرید تا نکته ای از قلم نیفتد. پس از آنکه دیزاین به اتمام رسید حال وقت آن رسیده است تا از یک پیمانکار برای اجرا آن کمک بگیرید. این مهندسین به تمامی مراحل از صفر تا صد و استانداردهای مربوطه واقف هستند. پیمانکاران عموما از گروهی از مهندسان و کارشناسان کمک می گیرند تا بتوانند طرح درخواستی شما را به نحو احسن اجرا کنند. پس از دریافت مجوزهای لازم شهرداری؛ پروسه ادامه پیدا خواهد کرد. بعد از بررسی های اولیه در نهایت مهندسان می توانند تمامی جزئیات عملیات را برنامه ریزی کنند. این آیتم ها شامل خاکبرداری، تعیین مصالح مورد استفاده در کف و دیواره، ارتفاع و ضخامت دیوارها و موارد این چنینی می شوند.
مراحل ساخت استخر خانگی ارزان
- خاکبرداری با کمک دستگاه های حفاری
- جایگذاری اتصالات و تاسیسات
- بتن ریزی کف
- ساخت دیواره ها ( بتنی یا سیمانی)
- عایق بندی کف و دیواره ( با کمک سیمان سفید + پودر سنگ + چسب بتن آب بندی انجام می گیرد.)
- تست نهایی (در این مرحله استخر را پر از آب می کنند و بعد از چند روز ارتفاع آب سنجیده می شود.)
- پس از تایید شدن تمامی مراحل پیشین، حال استخر آماده استفاده است.
چنانچه سوالی در خصوص اصول اولیه استخر های خانگی یا مراحل آن داشتید، در بخش نظرات با کارشناسان ما در میان بگذارید.
- لینک دانلود به صورت پارت های 1 گیگابایتی در فایل های ZIP ارائه شده است.
- در صورتی که به هر دلیل موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید به ما اطلاع دهید.
پسورد فایل : پسورد ندارد گزارش خرابی لینک
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید